Powstanie klasa akademicka w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Będą do niej uczęszczać uczniowie Zespołu Szkół Ekonomiczno-Usługowych im. Fryderyka Chopina w Żychlinie.
Umowa w tej sprawie została podpisana 12 kwietnia. Dzięki niej najzdolniejsi uczniowie będą uczestniczyć w specjalnie dla nich przygotowanych prelekcjach, prezentacjach i wykładach, a także zajęciach laboratoryjnych, warsztatach, wykładach z zakresu właściwego dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, poza tym w wybranych zajęciach dla studentów i oczywiście w pracach studenckich kół naukowych. W przypadku podjęcia studiów na Wydziale Nauk o Zdrowiu ANS w Koninie będą mieli możliwość zaliczenia wybranych przedmiotów.
Koordynatorem odpowiedzialnym za tę współpracę ze strony uczelnia została dr Ewa Janeczek, kierownik Katedry Zdrowia.
aria
Odwiedź nas: Facebook YouTube Instagram Tik-Tok
Spis pracowników