Katedra Dietetyki i Kosmetologii była organizatorem Akademii Młodego Studenta dla uczniów Zespołu Szkół Technicznych w Turku, która odbyła się 14 marca 2017 r.
Młodzież przywitał dr Janusz Kwieciński, dziekan Wydziału Kultury Fizycznej i Ochrony Zdrowia. Zajęcia rozpoczęły się od wykładu dr. inż. Krzysztofa Dziedzica, który przedstawił bardzo modny temat w dzisiejszych czasach Slow-food kontra fast-food, jako alternatywny styl żywienia w krajach rozwiniętych. O profesjonalnych usługach w kosmetologii opowiedział Marek Chorzewski.
Dietetyka jako medyczny zawód przyszłości to temat wykładu prof. nadzw. dr. hab. n. med. Grzegorza Mielcarza, kierownik Katedry Dietetyki i Kosmetologii PWSZ w Koninie.
Młodzież przywitał dr Janusz Kwieciński, dziekan Wydziału Kultury Fizycznej i Ochrony Zdrowia. Zajęcia rozpoczęły się od wykładu dr. inż. Krzysztofa Dziedzica, który przedstawił bardzo modny temat w dzisiejszych czasach Slow-food kontra fast-food, jako alternatywny styl żywienia w krajach rozwiniętych. O profesjonalnych usługach w kosmetologii opowiedział Marek Chorzewski.
Dietetyka jako medyczny zawód przyszłości to temat wykładu prof. nadzw. dr. hab. n. med. Grzegorza Mielcarza, kierownik Katedry Dietetyki i Kosmetologii PWSZ w Koninie.
Młodzież uczestniczyła także w praktycznych ćwiczeniach pomiaru węglowodanów w napojach energetyzujących. Studenci dietetyki przedstawili swoje prezentacje na temat dietetyki, a na zakończenie Joanna Tomczewska, dietetyk i wykładowca PWSZ w Koninie opowiedziała o skutkach niezdrowego jedzenia, podsumowując spotkanie wykładem Jesteś tym co jesz.
M.W.
Zdjęcia: ZST w Turku
Odwiedź nas: Facebook YouTube Instagram Tik-Tok
Spis pracowników