„Twoje pożywienie powinno być lekarstwem, a twoje lekarstwo powinno być pożywieniem”– słowa przypisywane Hipokratesowi nie straciły na swojej aktualności.
Rozwijająca się gospodarka i dobrobyt nie zawsze wpływają na właściwe wybory konsumenckie – jemy coraz więcej przetworzonej żywności, pełnej konserwantów, zapominając, że odpowiednia dieta wspiera nasz organizm i zapobiega wielu chorobom: od grypy po tzw. choroby cywilizacyjne, jak cukrzyca, otyłość i nadciśnienie. Jak dokonywać mądrych wyborów, co jeść, żeby wspomagać nasz organizm w walce z chorobami, mówić będzie dr n. med. Angelika Kargulewicz podczas wykładu „Żywienie celem wspomagania odporności organizmu”, na który zapraszamy 25 listopada o godz. 18.00. Czwartkowe spotkanie z uczelnią odbędzie się jak zwykle w trybie online w aplikacji MS Teams - link do wykładu http://bityl.pl/bWvdn
Dr n. med. Angelika Kargulewicz jest dietetykiem i wykładowcą na Wydziale Nauk o Zdrowiu PWSZ w Koninie, autorem licznych publikacji związanych z dietetyką, a także redaktorem prowadzącym czasopismo eksperckie o zdrowym odżywianiu „Food Forum”. Na co dzień prowadzi zindywidualizowane poradnictwo żywieniowe oraz zajmuje się diagnostyką nietolerancji pokarmowych.
Jeśli nasuną się Państwu pytania związane z tematem wykładu, prosimy o ich przesłanie na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Wszystkich zainteresowanych zapraszamy do udziału!
Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Koninie
Odwiedź nas:
Facebook
YouTube
Instagram
Tik-Tok